Ιστορικό: Speakers

Στέλιος Κούλογλου
Στέλιος Κούλογλου Ευρωβουλευτής, Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Biography Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1980), μετεκπαιδεύθηκε στη δημοσιογραφία στο Παρίσι και το Τόκιο. Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στο περιοδικό «Αντί» και διετέλεσε ανταποκριτής της «Αυγής» στο Παρίσι (1983-1984). Πολιτικός αναλυτής στο «Βήμα» και αργότερα ανταποκριτής της εφημερίδας, της ΕΡΤ και του ραδιοσταθμού Σκάι στη Μόσχα κατά την διάρκεια της...
Bio Details →
Dr. Joan Tous
Dr. Joan Tous Καθηγητής, Τεχνικός Συντονιστής, Καινοτόµες Επιχειρήσεις Garrofa, EIG, Ισπανία. Biography Since 1985 Dr. Joan Tous has worked as researcher for the IRTA-Mas Bover (Generalitat of Catalonia, Spain) in olive, carob and hazelnut plant material evaluation, the improvement of some cultural practices and olive oil and carob gum quality characterisation until he moved to...
Bio Details →
Αντώνης Κάκας
Αντώνης Κάκας Καθηγητής, Τµήµα Επιστήµης Υπολογιστών, Πανεπιστήµιο Κύπρου Biography Antonis Kakas is a professor at the Department of Computer Science of the University of Cyprus. He obtained a first class degree in Mathematics from Imperial College, London in 1980 and then in 1984 a Ph.D. in Theoretical Physics also from Imperial College, London. During the...
Bio Details →
Νίκος Μιχαλόπουλος
Νίκος Μιχαλόπουλος Διευθυντής, Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Αειφόρου Ανάπτυξης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (IERSD) / NOA και Καθηγητής Τµήµατος Χηµείας, Πανεπιστήµιο Κρήτης. Biography Prof. Nikolaos Mihalopoulos graduated from Chemistry department (University of Athens, 1984) and he obtained a M.Sc. (1985) and then a PhD (1989) from University Paris VII (France) in Atmospheric Sciences. After a post-doctoral...
Bio Details →
Μαριάνα Καβρουλάκη
Μαριάνα Καβρουλάκη Πειραµατικός αρχαιολόγος, Ιστορικός τροφίµων. Biography Having studied Sociology and Archaeology, Mariana Kavroulaki  specializes in Experimental, Sensory and Public Food - Archaeology. She  is the founder of Greek Culinary History & Cooking Adventures, a studio that explores the evolution of Greek cuisine throughout the centuries and encourages people to rethink historical dining through  period...
Bio Details →
Henryk Handszuh
Henryk Handszuh Vistula University Warsaw (πρώην στέλεχος Παγκόσµιου Οργανισµού Τουρισµού, Μαδρίτη) Biography On graduating from the Warsaw School of Economics (SGPiS-SGH) first worked as a tour-guide and then for the Japanese Government to help establish commercial presence of Japanese companies in Poland.  Following work in governmental agencies responsible for tourism in Poland (chief expert) and...
Bio Details →
Ανάγια Σαρπάκη
Ανάγια Σαρπάκη Αρχαιολόγος, Αρχαιοβοτανολόγος Biography has studied archaeology and received an MA from Edinburgh University. She continued to do a master degree in environmental archaeology at the archaeology department of Sheffield University. Her doctorate (PhD) at the same university was researching on the archaeobotany of the Late Bronze Age site at Akrotiri, Thera, Greece and...
Bio Details →
Dr. Πρατσίνης Χάρης
Dr. Πρατσίνης Χάρης Ερευνητής, Εργαστήριο Διάδοσης και Γήρανσης των Κυττάρων, Ινστιτούτο Βιοεπιστηµών & Εφαρµογών, ΕΚΕΦΕ "Δηµόκριτος", Αθήνα. Biography Areas of expertise: Basic research: regulation of cell proliferation by growth factors and extracellular matrix, mechanisms of cellular senescence, and studies of signal transduction pathways Translational research: evaluation of natural and synthetic compounds in terms of their...
Bio Details →
José Ignacio López Sánchez
José Ignacio López Sánchez Escuela Superior de Ingeniería y Tecnología (ESIT), Καθηγητής, Διεθνές Πανεπιστήµιο της La Rioja (UNIR), Ισπανία Biography Professor at the Higher School of Engineering and Technology (ESIT) of the International University of La Rioja (UNIR): Environment and Sustainable Development, Industrial Hygiene and Technological Projects. Last Relevant Scientific Contributions D-pinitol, a highly valuable...
Bio Details →
Mohamed Ali Farag
Mohamed Ali Farag Καθηγητής, Τµήµα Φαρµακευτικής, Πανεπιστήµιο του Καΐρου, συνεργάτης του Alexander von Humboldt, Γερµανία. Biography Specializing in metabolomics, natural products chemistry, and plant biochemistry, Mohamed A. Farag completed his PhD at Texas Tech University, USA, in 2003. In 2005, after spending time as a postdoctoral fellow at The Samuel Noble Foundation, USA, and the...
Bio Details →
back to top